Stang Gubbels

foto' s: © Stang Gubbels 2012

Stangpot

Stang houdt van eenvoudig, dus hij haalt voor dit recept een zak beetje bloemige biologische aardappels, een andijvie en pak biomelk.

Zout en knoflook is altijd wel in huis. Ga lekker aan de keukentafel zitten en schil de piepers, ondertussen staat alvast een flinke pan water te koken, kop jogi thee tijdens het schillen maakt het compleet. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Ondertussen de andijvie wassen en klein snijden en een pannetje met melk opwarmen.

Als de aardappels prikgaar zijn dan begint het leukste, de aardappels tot moes pletten met een stamper en er de hete melk bij gieten, (niet te veel melk want het moet geen kledderboel worden) een grote teen fijn geperste knoflook erdoor heen en dan de rauwe andijvie er door mengen, eerst 1 deel tot het er goed door heen is geslonken, dan het andere deel erdoor en een theelepel zout en naar smaak wat peper.

Nu is de stangpot klaar. Liever geen lekkere biologische runderbraadworst van de biologische slager erbij maar blokjes extra belegen boerenkaas van de markt als garnering.

Stang

© Stang Gubbels 2012 / Illustrator / Grafisch ontwerper

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012