Anja Krause

foto: © Anja Krause 2012

Rindfleischtopf nach Sauerbraten-Art mit Knödel

Ingrediënten:

- 1,2 rundvlees (natuurlijk scharrel)

Voor marinade:
- zak soepgroente ca.500gr
- 200 ml droge rode wijn
- 200 ml vleesboullion
- 5 el rode wijn azijn
- 2 kruidnagel
- 1 tl peperkorrels
- 4 Wacholderbeeren (weet de Nederlandse naam niet)
- 500 gr gedroogd fruit
- 4 el olie
- 2 el tomatenpuree
- zout
- verse peper
- 1 packung kartoffelknödel*, (halb und halb)

*) Dat is een pak met 6 zakjes aardappelkruimeltjes, die je in kokend water moet leggen en als ze boven komen drijven zijn ze klaar. En dan zijn het een soort compacte aardappelpureeballen.Gnocchi eigenlijk maar dan groter. Ik verkoop ze in mijn winkel

Rundvlees wassen en in gelijke stukken snijden + in schaal leggen.
Rode wijn, azijn, boullion in pan roeren. Kruidnagel, peperkorrels, wacholderberen in vijzel fijnmaken en erbij doen.

Soepgroente erbij en alles even laten koken en weer laten afkoelen.
Vlees erin leggen en over nacht afgedekt in koelkast.
Gedroogd fruit in water laten weken.
Vlees uit de marinade halen en een beetje droog deppen.
Olie in grote braadpan verwarmen en vlees van alle kanten bakken.

Tomatenpuree erbij doen, meebakken. De marinade met groente erbij doen.
Alles aan de kook brengen en 90 min laten koken.

Na 45 min. het uitgelekte fruit erbij doen.
Zout en peper erbij.


Knödel klaar maken volgens verpakking en erbij serveren.

Fertig!

© Anja Krause2012 / kunstenaar / Eigenaar van Kunst en Knoedel

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012