Frank de Bruijn

foto' s: © Frank de Bruijn 2012

Lamsfricassa met uien

Ingrediënten (4 pers.)
- 800 gr. lamsbout
- 40 gr. boter
- 3 el olijfolie
- 400 gr. kleine uitjes
- 500 ml. droge witte wijn
- 2 eierdooiers
- sap van 1 citroen, gezeefd
- zout en peper

Hak de bout in kleine stukken, of laat het doen. Boter en olie in de pan, stukken bout erin en bak ze egaal bruin. Keer ze geregeld om. Haal de stukken bout uit de pan en houd ze warm.
Doe de uien in de pan en bak ze ongeveer 10 min. op middelmatig vuur goud bruin. Regelmatig roeren.

Doe het vlees erbij, bestrooi alles met zout en peper en giet de wijn erbij. Laat alles afgedekt op niet te hoog vuur 40 min. pruttelen.
Klop de dooiers in een kom met het citroensap los. Schuif de pan van het vuur en roer het eiermengsel door het gerecht - doe dit zo snel dat de saus bindt en het vlees bedekt zonder uit te drogen!

Schep het gerecht op een warme schaal: SUPERGOED!

© Frank de Bruijn 2012 / Kunstenaar / Meubelontwerper Supergoed

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012