Erne Thuys

foto's: © Erne Thuys 2012

Gerecht: Grote stappen, snel Thuys
Een blonde pasta met hartige bijt, geen dikmaker!

Ingrediënten voor 2 personen

- 4 teentjes knoflook
- 2 middelgrote uien
- 2 kipfilet
- Griekse yoghurt
- Verse limoen of flesje limoensap
- Pakje Boursin
- Verse peper
- Pond broccoli
- Goede pasta of groene lasagne

Bereiding
broccoli snijden in roosjes, (ik snijd de stam ook altijd in kleine stukjes)
uitjes grof snijden
knoflookteentjes fijn hakken
kip in stukjes snijden

Pan koud water op het vuur
Koekenpan met boter op vuur

Uitjes fruiten niet donker laten worden
Als uitjes glazig zijn de knoflook erbij
Als knoflookjes bruin (zeker niet zwart) worden kip erbij
Blijven roeren!

Als kip bijna gaar is pakje Boursin toevoegen
2 grote eetlepels yoghurt toevoegen
Gas lager. Blijven roeren, zodat de kip gaart in de Boursin!
Als het te heet wordt, wordt je saus bruin en gaat schiften.

Als het goed is kookt het water nu ook.
Broccoli en pasta in de pan met water gooien, even weer aan de kook brengen.
Pasta netjes in het kokende water begeleiden.
Blijven roeren in de saus.

na 7 min, pasta al denté met broccoli in vergiet en heel kort de koude kraan erover.

Mooie mix van broccoli en pasta over 2 borden verdelen.
Saus erover heen.
Afmaken met flinke scheut limoensap, 2 schijfjes limoen langszij leggen.
Aan tafel peper en zout naar smaak toevoegen.

© Erne Thuys 2012

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012