Simone van Maurik

foto's: © Simone van Maurik 2012

Hierin zijn verzameld losse krabbels, vergeelde briefjes, notities, verkreukelde blaadjes, internetprintjes met daarop recepten, ideetjes, krabbels.

Hoeveelheden: +/-

Recepten:

Avondmaal; lekker bij basmati rijst met amandelen, citroensap en rozijnen; kook postelein (gezond!) of bak kort in wat olie met knoflook. Serveer met wat yoghurt.

Goddelijk want zoet; paprikarepen 10 minuten zacht sudderen in een mengsel van gembersiroop en witte wijn. Het kookvocht en inkoken en wat peper erbij. Van geitenkaas bolletjes rollen en door fijngehakte rucola rollen.

Kijk eens of je hier een soep van kunt brouwen; blok tofu, limoen, bosuitje, currypasta, groentebouillon, kokosmelk, stengel sereh, verse kaneel en water.

Ooit opgevangen; gezonde chips; appel in hele dunne plakken schaven en op de laagste stand, verspreid over een bakblik, lang 'drogen'. Dit kan ook met groente zoals wortel.

Voeg aan kort gebakken kip toe; ui, gemberpoeder, gewelde abrikozen, amandelen, saffraan, bouillon, peper en zout. lekker beetje pruttelen. Heerlijk met couscous, bulgur en gestoofde courgette met komijn.

Lekker en goedkoop; geschilde koolrabi in dunne plakken snijden en in een pan leggen. Overgieten met slagroom en afgedekt 5 minuten koken tot ze gaar zijn. Van vuur af mosterd erdoor en zout en peper. Lekker bij (biologisch natuurlijk!) vlees en aardappels, lekker hollandsch.

Phoe wat lekker; spinazie in water met zout koken. Doe dit met avocado en een scheutje bouillon in de reeds wachtende blender. Mix en verwarm nog even op het vuur (bij gas). Serveer in een kom met een gekookt ei in stukjes en verse munt.

Ingevette ovenschaal zalig vullen met gehaktballetjes (al of niet zelf gemaakt maar beter van wel), spinazie kort gebakken, tomatensaus (in die volgorde). Naar wens peper en zout of bv basilicum toevoegen. In de oven en na 15 minuten bestrooien met kaas. Dan nog 10 minuten gratineren. Superlekker met zacht geurende rijst!

(Tekst overgenomen uit het boekje Plusminus koken, 2009)

© Simone van Maurik 2012 / Ontwerper / Interieuradvies

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012