Rob & Tanja van Twist / van den Bergh van Saperoeha

foto' s: © Rob van Twist 2012

Thaise rijstsoep met kip: khao tom kai

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:
150 gr rijst
30 ml sojaolie/arachideolie
5 teentjes knoflook fijngehakt
10 gr verse gemberwortel fijn gesneden
300 gr kipfilet in reepjes
25 gr peper
60 ml vissaus
60 gr sjalotjes fijngesneden
25 gr korianderblaadjes

Werkwijze:
Was de rijst in een zeef onder de kraan.
Kook de rijst 15 minuten in 2 liter wate.r
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de gemberwortel
goudbruin aan.

Voeg de reepjes kip, peper en de vissaus toe en bak de kip gaar zonder ze te laten kleuren.
Voeg dan de rijst en de sjalotjes toe en laat alles nog enkele minuten doorkoken.
Strooi de gehakte korianderblaadjes voor het serveren op de soep.

Khao tom wordt gegeten als ontbijt of als gerecht voor het souper,
ook wordt khao tom veel gegeten als men een kater heeft.
Combinaties met vis, garnalen en dergelijke zijn heel goed mogenlijk.

Eet smakelijk!

© Rob van Twist & Tanja van Twist - van den Bergh van Saperoeha 2012 / Kunstenaar

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012