Anke Roder & Harm-Jan Boven

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

Anke Roder

 

foto' s: © Jeroen Allart 2012

Wat gaan we vandaag eten?

Gevulde Dorade



Koop mooie verse Dorades op de vismarkt ( 1 per persoon )
Thuis afspoelen en royaal vullen met tapenade van groene olijven
Je kunt kant en klaar uit een potje gebruiken of dit recept vers maken:
in de keukenmachine fijnmalen : groene olijven, olijfolie, kappertjes, beetje knoflook, pijnboompitten, verse koriander, platte peterselie, citroensap, ansjovisje
de ovenschaal invetten met olijfolie en ook de vissen invetten.

De vissen in een hete lucht oven bakken op ongeveer 175-200 graden ongeveer 20 minuten
als het vel knapperig wordt is de vis klaar
garneren met citroenschijfjes.

Hierbij een juni salade

Neem een moestuin
pluk eikebladsla, rode bessen, aardbeien en muntblaadjes, spoel en droog goed
vinaigrette : olijfolie, balsamicoazijn, beetje sinaasappelbloesemhoning uit de biowinkel
voeg vlak voor het opdienen de vinaigrette toe aan de sla
garneer met vruchten, gesnipperde muntblaadjes, stukjes verse geitekaas en geroosterde halve walnoten.

© Anke Roder / Kunstenaar & Harm-Jan Boven / Fotograaf

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012