Karin Voogd

karin Voogd

foto' s: © Karin Voogd 2012

Wat eten we erbij?

Nogal scherpe saus, vrij naar Japans recept.
Smaakmaker voor rauwe of gekookte groenten, vis, tofu, soep

Doe bijvoorbeeld de volgende ingrediënten bij elkaar:

(zout) Shoju of Tamari (sojasaus)
(scherp) Wasabi (mierikswortel)
Mosterdzaad gemalen
Gember Uien, Knoflook: zeer fijngesneden
(zuur) Citroen- of Limoensap of/en Rijstazijn of/en Mirin
(zoet) Honing en of Sinaasappelsap
Tahin of geroosterde sesamzaadjes

De saus kan lang in de ijskast bewaard worden.

In de loop van de tijd krijg je zelf een goed idee van hoeveelheden en de mix die juist bij jouw smaak past.

© Karin Voogd / Kunstenaar

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012